3. BÖLGE ARDAHANLILAR DERNEĞİ BASIN BİLDİRİSİ - ÖZGÜR POLAT



İSTANBUL 3. BÖLGE ARDAHANLILAR DERNEĞİ BASIN BİLDİRİSİ
BASIN AÇIKLAMASINI  YÖNETİM KURULU ADINA BAŞKAN: ÖZGÜR POLAT YAPTI 
BASIN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDEDİR 
Yeni tanıştığım biri memleketimin Ardahan olduğunu öğrendiğinde, Esenyurtta mı oturuyorsun diye sormuştu. Bu sorunun cevabı evet ya da HAYIR denilecek kadar basitti elbette.
Lakin şunu da bilmek gerekir ki, Esenyurt demek Ardahan demekti...
Esenyurt'ta yaşayan onbinlerce Ardahanlının temsil hakkı yıllardır kanaat önderi oldukları söylenen kişilerce kullanılırken, pastadan payını almak isteyenlerin sayısı arttıkça Ardahanlılar da bölünmeye başladı.
Öyle ki Ardahan dernekleri, ilçe dernekleri, federasyonlar, köy dernekleri, sülale dernekleri ... pek çoğu dernekçiliği bir lokal tutup okeye dördüncü arayanların mekanı oluşturma gayretiyle idare etti...
Bu arada yeri geldi mi güzel projeler yapan stk'ları tenzih ediyorum.
Kuşbakışı bir gözlemle bakıldığında her ne olursa olsun Esenyurtta Ardahanlıların kalbi Ardahan Kültür Evinde atmaktadır.
Lakin bu kültür evi de, Ardahanlıların ufkunu dört duvara anca yetirebilen vizyonsuz kanaat önderlerince işlevsiz hale getirilmiştir.
hani eskiden bi laf söylenirdi ARDAHAN KARS'IN ILCESI DEĞİLDİR! diye... şimdi gençler haykırıyor ARDAHAN GÜMÜŞHANE'NİN İLÇESİ DEĞİLDIR diye... ne alaka diyenler olacaktır elbette...
 Siyaseten yapmak zorunda olduğu hizmeti bir lütuf gibi Ardahanlılara sunan bir belediye başkanı ve iradesini o başkanın iki dudağının arasına bırakmış bir Ardahan kültür evi idaresi...
Şimdilerde esenyurtta ki ardahan lobisinin kalbi olabilecek potansiyeli olan Ardahan Kültür Evi yönetimi için ciddi bir mücadele söz konusu.. iki aday var ikisi de siyaseten ikiz halde.
Fakat biri siyasetin emrinde ( yapmadıkları yapamayacaklarına teminattır ) diğeri ise genç ve dinamik bir kadro ile projeleriyle geliyor.
Dikkatinizi çekerim kadro diyorum.
Ardahanlılar artık düşük profilli başkan değil, vizyonu olan ve bu vizyonu kadrosuyla yaşatacak gençliğin dinamizmini katalizör yapacak bir başkan istiyor.
Veysel Karatay bu sorumluluğu üstlenmeye hazır!
Eş dost akraba kayıtlarıyla şişirilmiş delege seçiminden ne çıkar bilmiyorum ama Ardahanlılar değişim istiyor!
Ardahanlıların dirilişi kaçınılmazdır ha bugün ha yarın!
Kültür evi aynı mantaliteyle yaşayamaz.
Delegasyon mevcut tahakkume evet derse şayet Ardahanlıların öyle bir binaya da öyle bir tabelaya da ihtiyacı yoktur.
bu ardahanlılar için artık bir onur mücadelesidir ..
Kendi diriliş öyküsünü yaşatacak kudreti mevcuttur.
Bu sebeple bu seçime bir yönetim değişimi olarak değil, daha keskin bir paradigmayla bakmak gerekiyor.
Diriliş mi tahakkum mü?
VK mı Nk mı?
Haydi Ardahan !