Type Here to Get Search Results !

MERCİMEK KÖFTESİ NASIL YAPILIR



MERCİMEK KÖFTESİ
1 su bardağı kırmızı mercimek
3 su bardağı su
1,5 su bardağı köftelik bulgur
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı biber salçası
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
4-5 adet taze soğan
Çeyrek demet maydanoz
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon

Hazırlanışı
Mercimekleri yıkayıp tencereye alın ve ğzerine 3 su bardağı su ilave ederek mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.Suyunu çekince bulguru içine ilave edip karıştırın. Yarım saat kadar tencerenin kapağını kapatarak bekleyin.

Soğanları ince kıyıp sıvıyağ ekleyerek tavada pembeleşene kadar kavurun. Salçaları ekleyip biraz daha kavurun ve altını kapatın. Beklettiğiniz mercimek ile kavurduğunuz salçalı soğanı ekleyin ve yoğurun. İyice karışan harca baharatları ve ince doğranmış taze soğanla maydonozu ekleyin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli verin. Tabağınıza alarak limon,maydonoz ve marul yaprakları ile süsleyerek servis yapın.  Guzel Paylasimlar


www.mehmetaliarslan.name.tr